Wat is Reiki

Het Japanse woord Reiki betekent universele levensenergie, de oerkracht die in oorsprong aanwezig is in alles wat leeft.
Met Reiki bedoelen we ook de behandelwijze waarbij deze energie via de handen doorgegeven wordt, via handoplegging dus. Degene die de hand oplegt maakt niet iemand beter maar stelt zich beschikbaar als doorgeefluik. De universele energie stroomt vanzelf naar de plek waar dit nodig is en hierdoor wordt een natuurlijk helingsproces in gang gezet. Reiki werkt in op je lichaam, maar ook op je gevoel en de manier waarop je in het leven staat; emotioneel, mentaal en spiritueel. Reiki ontspant, geeft rust en brengt je in contact met je eigen kracht en bewustzijn. Omdat de energie op lichamelijk en geestelijk niveau werkt is Reiki voor veel mensen een hulpmiddel bij hun persoonlijke groei. 

Ik beoefen Usui Shiki Ryoho (het Usui Systeem van Natuurlijke Heling), de traditionele vorm van Reiki. Usui Shiki Ryoho wordt onderwezen door masters die getraind zijn in de tradities van Reiki en van wie het persoonlijk en professionele leven toegewijd is aan Reiki.
Omdat ik kwaliteit en de zuiverheid van het systeem erg belangrijk vind ben ik lid van zowel de internationale gemeenschap van Reikimasters, The Reiki Alliance, als van de Nederlandse beroepsvereniging, de NVRM. Beide hebben gedragscodes en een klachtencommissies. Op hun sites kan je nog veel meer achtergrondinformatie over Reiki vinden.

  The Reiki Alliance                                                    NVRM