Waarom zou je?

Echte vrijheid ervaar je wanneer je op ieder moment en in iedere situatie helemaal jezelf mag zijn. Dit is niet vanzelfsprekend. We laten ons zo vaak leiden door gedachten en door de jaren heen hebben we onszelf soms zo aangepast dat we niet eens meer weten wie we zijn, of wat we nu werkelijk diep van binnen willen.
Als je bij mij komt richten we ons met name op wat je voelt en ervaart; op het je bewustworden van jezelf. Want in contact met je eigen lichaam en jezelf kan je alle antwoorden vinden op je eigen vragen. Daarmee heb je zelf de sleutel in handen voor je eigen geluk en vrijheid. Het heeft namelijk geen zin om geluk te zoeken buiten jezelf. Om 'iemand' te zoeken die je gelukkig kan maken, of 'iets' te kopen of te doen waarvan je denkt dat het je gelukkig maakt. Dit geluk is altijd tijdelijk. Werkelijk geluk, maar ook liefde, wijsheid en stilte vind je in jezelf, diep vanbinnen. Zoals de psychiater Carl Jung zei: 'Hij die naar buiten kijkt droomt, hij die naar binnen kijkt ontwaakt'.

Hoe werkt het?

Alles is energie en als je bij mij komt stemmen we af op jouw energie en jouw ervaringen. We werken doelbewust aan je bewustwording van je diepste zelf, je eigen kracht en eigen identiteit. Zodat jij persoonlijke groei kan bereiken. Afhankelijk van jouw hulpvraag en persoonlijke voorkeur bepalen we samen welke aanpak het best bij jou past. 

  • Bij een Reiki behandeling lig je op een massagetafel en wordt er weinig gesproken. Reiki is een Japanse behandelwijze waarbij universele energie door de handen van de behandelaar doorgegeven wordt aan je lichaam. Deze energie ondersteunt je zelfhelend vermogen en werkt op de plek waar het nodig is (fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel).
  • Een counselling consult heeft meer de vorm van een gesprek, waarbij we ons richten op jouw persoonlijke vraag. Ik help je om in contact te komen met jezelf en onderliggende lagen van je ervaringen. Zodat jij hier zelf inzicht in krijgt. We praten, maar het gaat vooral om voelen en ervaren. En om het leren hoe je zelf bij dit gevoel kan komen.
  • Een coachingstraject bestaat uit gesprekken, gericht op het vergroten van je zelfinzicht, geloof in jezelf en het ontwikkelen van effectief gedrag. Ook hierbij zoomen we in op jouw kern en de oorzaken van gedrag, maar het accent ligt meer op het aanleren van doelgericht gedrag en vaardigheden. We zullen oefeningen doen en je zal ook opdrachten voor thuis meekrijgen.

Waarom bij mij?

Ik heb de volle overtuiging dat iedereen het recht heeft om zichzelf te mogen zijn en weet uit ervaring hoe moeilijk dit kan zijn. Ik gun iedereen het gevoel van vrijheid en innerlijke rust, om op ieder moment en bij iedere gelegenheid jezelf te mogen zijn en soepel mee te bewegen op alle veranderingen die het leven je biedt.

Inmiddels ben ik meer dan 15 jaar actief op het gebied van Reiki en als gediplomeerd coach, therapeut, docent spirituele therapie en Reiki master kan ik putten uit een breed scala van vaardigheden en ervaring op invoelend en spiritueel gebied. Daarnaast werk ik al meer dan 30 jaar in het bedrijfsleven op het gebied van strategie en analyse. Ik pas spiritualiteit toe met twee benen op de grond en in de dagelijkse praktijk.

Ik zou heel graag ook jou mijn liefdevolle helpende handen bieden om je te ondersteunen bij je volgende stappen op je levenspad.