Counselling consult

Counselling is een proces dat je helpt om duidelijkheid te krijgen in zaken die je belemmeren in je gevoel van welzijn. Samen met je counsellor of therapeut werk je aan het verhelderen van deze zaken en aan het bereiken van door jou gestelde doelstellingen. Door het proces van counselling ontwikkel je een beter inzicht in jezelf, je gedachtenpatronen, gevoelens en gedrag en de manier waarop deze patronen mogelijk een belemmering zijn geworden in je leven.

Als therapeut heb ik het invoelend vermogen dat iedereen in zich heeft, verder ontwikkeld. Ik werk vanuit het uitgangspunt dat er energie stroomt door het lichaam en dat die energie overal moet kunnen komen. Dan 'ben je in balans' en voel je je over het algemeen goed. Uitgaande van het zelfhelend vermogen van ieder mens help ik je bij het je bewust worden van jezelf, je eigen bron en eventuele blokkades.  

Tijdens een consult gaat het om jouw persoonlijke vraag. Dit kan een acuut of al langer bestaand probleem zijn maar net zo goed een vaag gevoel dat er 'iets' is waar je graag helderheid in wil krijgen. Door af te stemmen op jouw energie help ik je om in contact te komen met jezelf en de onderliggende lagen van je ervaringen. Want wanneer jij in contact bent met je 'eigen ik' kan je zelf de sleutel vinden tot het beantwoorden van jouw vragen.
Het kan zijn dat we ons niet zozeer richten op het zo snel mogelijk van je 'klacht' afkomen, maar meer op het voelen wát dit voor je betekent en wat er eigenlijk van je gevraagd wordt. Dit is in je eentje vaak niet makkelijk en daarom ben ik er als therapeut voor om je te helpen en je handreikingen te geven op weg naar de volgende stap op jouw eigen pad.

Een consult kan een eenmalige bijeenkomst (van ongeveer 1 uur) zijn maar, afhankelijk van de behoefte, kunnen er ook vervolgafspraken gemaakt worden. 


Consulten in het Engels zijn ook mogelijk.